Den sista bilden jag tog för Djurgården Hockey

 

Jag satt och rensade lite i min RAW mapp och ramlade in i den där mappen jag lämnade vind för våg. Den där jag hade fört över mina allra sista bilder från den allra sista matchen jag fotade åt Djurgården Hockey. Jag gjorde inget åt bilderna i den då utan stormade ut från Globen (med tårar i ögonen). Men nu såg jag vilken den sista rutan var och det hugger till lite i magen, för den är så talande för den här säsongen, ångesten, oket och allt som går emot oss.

Jag vet att jag lovade att skriva varför jag bröt med DIF när jag gjorde det, främst till undrande på twitter och det är väl för långt att berätta på 140 tecken. Egentligen började det långt tidigare än det där sista derbyt mot aik. Allt mer frustration hade byggts upp från mitt håll om hur saker och ting sköttes, både på kansli och från styrelse. Hur man valde att behandla sina idellt arbetande samt supportrar. Men helt ärligt så har att fota hockey alltid varit det absolut bästa jag vet, när allt i livet gått åt helvete så har tiden nere i båset satt ett leende på läpparna och det fick mig att fortsätta.

Efter ett derby den 22 januari så skedde något på läktarna som var ett sånt vidrigt övertramp av vårt polisväsende, poliser som misshandlar liggande människor med batong i bakhuvudet, så väntade många med mig på ett utspel från klubben. Det var totaltystnad.

I derbyt efter detta så rök jag ihop totalt med ansvariga från DIF, vi var helt oense om vad vi ska visa upp och publicera på hemsidan. Jag var för öppenhet och dom hade en annan bild av det, jag kände att jag fick obehaglig respons och där dog mitt ideella engagemang. I slutändan gick det inte att gå emot mina principer så pass mycket som jag var tvungen att göra för någon som i grund och botten inte var mina arbetsgivare.

Det skar som fan i hjärtat och var ett riktigt jobbigt beslut, det ska jag erkänna. Dock helt rätt. Jag har fortsatt gå på Djurgårdens matcher, och om det kliar i fingrarna? Ja, känner mig som en heroinist som inte får mitt fix. Med det sagt, vem behöver en sportfotograf?

Jag vill tillägga att ansvariga på DIF har kontaktat mig och vi har pratat ut om det som hänt och dom delar min kritik och har tagit åt sig.

Gångarna under Hovet och Globen är riktigt häftiga att gå i, känslan och historien som sitter i väggarna och underligt nog något av det jag saknar mest. 

April 2, 2012 - 8:32 pm

Axel - Hur blir det nästa år, om det städas upp högst upp i organisationen? Om dessa ansvariga får gå, skulle det locka att fotografera igen?

April 2, 2012 - 8:42 pm

Johanna - Absolut, skulle saker och ting förändras skulle jag absolut kunna söka mig tillbaka.

April 2, 2012 - 9:53 pm

Skog - Jag vill bara flika in och säga att din blogg är fantastisk :).

April 2, 2012 - 11:29 pm

Adam - Ska du fota för Djurgårn fotboll den här säsongen? Bra blogg förövrigt.

April 3, 2012 - 8:57 am

Johanna - Tack så jättemycket Skog :)

April 3, 2012 - 8:57 am

Johanna - Tack. Ja, kanske blir det lite fotande för fotbollen den här säsongen.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*